Konklusjon og konkurrenter

Audi A3 med 140 hesters dieselmotor appellerer til oss. Her er det ikke mye å sette fingeren på, og prisen på herligheten starter på 323.500 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

A3 er en vellykket bil, selv tatt i betraktning hva den koster. Utropsprisen på drøye 323.000 kroner er 30.000 kroner mindre enn en BMW 320 TD Compact og 70.000 kroner mindre enn en Mercedes 220 CDI Sportcoupe som starter på 400.800 kroner. BMW Compact har en dieselmotor med 150 hestekrefter og 330 newtonmeter. Det gjør også at denne bilen er raskest i følget med en prestasjon fra 0 til 100 kilometer på 8,9 sekunder. Mercedes Sportcoupe har 143 hestekrefter og 315 newtonmeter og bruker hele 10,3 sekunder på den samme øvelsen. A3 2.0 TDI bruker 9,5 sekunder.

Konklusjon

De som skal ha fornuft har vel lett for å havne på Peugeot 307 og Toyota Corolla uansett. Så at BMW og Mercedes har valgt bakhjulsdrift og ingen mulighet for fem dører på sine biler er ikke noe stort tema. A3 er også penest med tre dører. Designet minner veldig om en skikkelig kupe og den kan da virke litt krampaktig og presse på plass fem dører. I en subjektiv vurdering av utseende må slaget om å være tøffest stå mellom Mercedes og Audi. Audi har nå omsider fått til en litt aggressiv og tøff front, og må gå av med seieren. Når vi legger til alt det positive fra denne testen, og at den er mye billigere enn konkurrentene må dette bli en bil vi kan gå god for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer