Konklusjon og konkurrenter

Er Norges billigste kabriolet et godt kjøp? Tja, hvis du kan leve med et par åpenbare svakheter.

Publisert
Sist oppdatert

Citroën C3 Pluriel er som et lite barn - den sjarmerer, men kan også irritere. Vår mest alvorlige innvending mot Pluriel, er de farlige hodestøttene i baksetet. Problemet med takbøylene trekker også kraftig ned, sammen med en svak og støyete motor, skranglelyder og mangelen på klimaanlegg.

Pris

På den annen side er det mye som taler for Pluriel, ikke minst prisen. 215.000 kroner er nemlig lite. Ikke bare sammenlignet med andre kabrioleter, men også sammenlignet med ordinære småbiler. For eksempel må du ut med nesten 200.000 kroner for en vanlig Volkswagen Polo C-omfort med en 100-hesters 1,4-liter.

Plass

Det andre hovedargumentet for Pluriel er plassen. Pluriel rommer fire voksne, noe som er ekstraordinært i denne prisklassen. Vi mener også at design og fargevalg taler Pluriels sak. Har du lyst til å fremstå som moderne, fremtidsrettet og urban, kan du knapt finne et bedre alternativ enn Pluriel

La oss kikke litt på de to hovedkonkurrentene.

Ford StreetKa: 242.000 kr

Ford StreetKa, som kom i vår, er snerten og urban og har en 1,6-liters motor som yter 95 hestekrefter. Raskere enn Pluriel, men likevel ikke noen racer. Mye bedre kjøreegenskaper enn Pluriel og fin girkasse. Men kun plass til to og koster nesten 30.000 kroner mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer