Konklusjon og konkurrenter

Kia Sorento kan du i utgangspunktet få for under 380.000 kroner, men skal du ha topputgaven slik vi kjørte den må du betale hele 524.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Den høye prisen skyldes at vår testbil hadde en 2,5 liters dieselmotor (fra 419.000 kroner) og det høyeste utstyrsnivået, EX Executive. Med manuelt gir har denne bilen en utsalgspris på 477.000 kroner - før ekstrautstyr. Testbilen hadde i tillegg kufanger (3.000 kroner), 18-tommershjul (20.000 kroner) og navigasjonsutstyr (24.000 kroner).

Totalt koster Sorentoen i samme utførelse som vår testbil 524.000 kroner.

Sterk konkurranse

Sorentoen havner altså i en klasse mellom de rimelige firehjulstrekkerne og de dyre eksklusive. Denne mellomklassen kan igjen deles inn etter hvor gode terrengegenskaper bilen har. Vi har valgt å sammenligne Sorentoen med følgende konkurrenter:

Hyundai Terracan

Hyundai Terracan kommer kun med et motoralternativ: 2,9 liter CRD. Motoren leverer omtrent de samme ytelsene som Sorentoen, men prisen ligger noe høyere. 539.950 kroner forlanger Hyundai for sin Terracan, men da får du også med automatgir i prisen.

Terracanen har en noe sterkere motor enn Sorentoen, men den taper seg på sikkerhet. Førstnevnte kan nemlig kun skilte med fire trepunktsseler og begredelige to airbager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer