Konklusjon og konkurrenter

Skoda Superb 1.9 TDI 100 hk Classic Business er stor og brukbart utstyrt. Men både Ford Mondeo, Mazda 6 og Toyota Avensis kan skilte med mer motor for pengene.

Publisert
Sist oppdatert

Det som tidligere har fascinert oss da vi har testet Skoda Superb, er den voldsomme bakseteplassen og det imponerende utstyrsnivået. Superb i Elegance-utførelse har både skinninteriør, elektrisk justerbare skinnseter med minnefunksjon og regnsensor, noe som trekker tankene mot langt dyrere tyske og svenske biler.

Selv om også Classic-utgaven er en velutstyrt bil, mangler den det overnevnte luksusutstyret. Dermed formidler ikke bilen den samme følelsen av overdådighet som Elegance-utgavene. Og dermed står den også svakere når den skal sammenlignes med sine konkurrenter.

Ford Mondeo 2.0 TDCi Trend

Ford Mondeo er nesten like lang som Superb og faktisk noen centimeter bredere. Mondeo mangler riktignok radio/CD-spiller, elektronisk styring av klimaanlegget, metallic lakk og vinterhjul. I tillegg koster bilen 309.700 kroner, omlag 10.000 kroner mer enn Superb. På den andre side har bilen bedre og mer sportslige kjøreegenskaper og en langt kraftigere motor.

Mazda 6 2.0 TDI Executive Business

Mazda 6 er 12 centimeter kortere enn Superb. I tillegg mangler bilen ESP. Men elektronisk klimaanlegg og radio/CD-spiller er på plass, i tillegg til metallic lakk og vinterhjul. Og dessverre for Superb, også Mazda 6, som koster 299.900, kan skilte med en kraftigere motor og tilhørende kvikkere akselerasjon. Det skal imidlertid nevnes at Mazda-motoren er relativt tørst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer