Konklusjon og konkurrenter

BMW 316i Touring Business kommer godt ut i konkurransen blant nordmenns favorittbiler, først og fremst fordi den nå har fått en bra pris.

Publisert
Sist oppdatert

De nærmeste konkurrentene til BMW 316i Touring Business er Audi A4 1,6 Avant Business og Mercedes-Benz C180 K stasjonsvogn.

Audi A4 Avant Business

Audien er nok den aller største konkurrenten, fordi den koster nøyaktig det samme som BMWen. Den har imidlertid en mindre motor. Den rommer 1,6 liter og yter ikke mer enn 102 hestekrefter. Den bruker også 2 sekunder mer fra 0-100. For å få en sprekere motor må du betale minimum 30.000 kroner mer.

Utstyrsmessig er Audi A4 Avant Business og BMW 316i Touring Business ganske like. Audien har elektriske vindusheiser og oppvarmede vinduer, men den mangler metallic lakk.

Mercedes-Benz C180 K

Vil du heller ha en Mercedes, må du belage deg på å åpne lommeboken langt mer. En C-klasse stasjonsvogn med den minste motoren, C180K, koster 379.900 kroner. Men så er den også langt sprekere enn BMWen. Motoren rommer 1,8 liter og yter 143 hestekrefter. 0-100 går på akseptable 10 sekunder.

Mer bil for pengene

Det koster altså å være kar. Hvis du er ute etter mest bil for pengene, kan du faktisk få en mye større og sprekere bil, for eksempel en Ford Mondeo for den samme prisen du må betale for BMWen. For 300.000 kroner kan du få en Mondeo med 2-liters motor som produserer 145 hestekrefter og 190 newtonmeter. Bilen er betraktelig større, noe som gir seg utslag i bedre plass i baksetet og et bagasjerom som er hele 100 liter større enn hva vi finner i BMW 316i Touring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer