Konklusjon og konkurrenter

Ford Focus RS er blant de råeste GTI-bilene du kan få tak i. Samtidig er den dessverre også blant de dyreste.

Publisert
Sist oppdatert

Focus RS koster 462.000 kroner, noe som er en stiv pris, også i dette segmentet. For eksempel kan du bli eier av en Honda Civic Type R for 358.000 kroner, og dermed spare over 100.000 kroner. Toyota Corolla T Sport er enda rimeligere, og kan bli din for 323.000 kroner. Det som imidlertid skal bemerkes, er at begge disse japanerne mangler turbo, noe som betyr at motorene er svært turtallsavhengige. Focus RS-motoren leverer en helt annen fleksibilitet, noe som gjør bilen mer brukervennlig i hverdagen.

Seat Leon Cupra R

Seat Leon Cupra R er et annet alternativ. Denne bilen koster 427.000 kroner og har i likhet med Focus RS en seig og sprek turbomotor. Dagens utgave leverer 210 hestekrefter og 270 Nm, men til høsten kommer en enda sprekere Cupra-motor som vil yte 225 hestekrefter. Da vil til gjengjeld prisen stige opp mot Focus RS-nivå. En av fordelene med Leon Cupra R, er at bilen i likhet med Corolla T Sport leveres med fem dører.

Subaru Impreza WRX

Subaru Impreza WRX er en sedan, og ikke så lite harry. Til gjengjeld er denne bilen enda raskere enn Focus RS, samtidig som prisen er lavere og firehjulsdrift er på plass. Japanske Impreza leveres med fire dører, noe som gjør bilen mer brukervennlig i hverdagen enn Focus RS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer