Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz CLK er dyrere enn alle sine konkurrenter. Likevel fortjener den å bli vurdert blant folk som har en drøy halvmillion å kjøpe kabriolet for.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for enkelte mangler og forbedringspunkter - nye CLK Cabriolet gjør et solid inntrykk. Bilen er ikke bare vakker å se på, både ut- og innvendig, den leverer i tillegg svært høy komfort. Vi tør ikke være altfor bombastiske uten å ha testet CLK mot dens konkurrenter, men har likevel en følelse av at CLK er den flotteste kabrioleten i sin prisklasse.

Problemet er altså prisen - snaue 546.000 kroner. Dette er en stiv sum, spesielt med tanke på at verken automatgir eller skinninteriør inngår i prisen. Konkurrentene er tildels svært mye billigere.

Audi A4 1.8 T Cabriolet

Audis nye kabriolet er i likhet med CLK en relativt ny bil, som i tillegg er pen av utseende. Denne er tilgjengelig med en 1,8 liter stor turbomotor som yter 163 hestekrefter. Med denne motoren under panseret koster A4 Cabriolet snaue 435.000 kroner, altså 111.000 kroner mindre enn Mercedes' alternativ. En rent fornuftsbasert vurdering vil konkludere med at A4 dermed er et langt bedre kjøp.

BMW 320Ci Cabriolet

BMWs alternativ har en ekte rekkesekser med 2,2 liter slagvolum under panseret og er den raskeste i dette utvalget. Men bilen begynner å bli relativt gammel. Motorens store slagvolum straffes hardt av de norske avgiftsregimet og bilen koster dermed 497.000 kroner. Dette er rundt 50.000 kroner mindre enn CLK, men hadde vi hatt råd, ville CLK blitt vårt valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer