Konklusjon og konkurrenter

Det er liten konkurranse å bryne seg på for Meriva, og det er ikke vanskelig å kåre Meriva til det beste valget.

Publisert
Sist oppdatert

Strengt tatt består konkurrentene av Ford Fusion, Hyundai Matrix og Mitsubishi Space Star. Noen vil kanskje argumenter for Honda Jazz og Toyota Yaris Verso, men vi mener de er en del mindre. Prisene gjør også at kompaktklassebiler kan vurderes, men vi har ikke valgt ut noen som konkurrenter.

Testbilen, Meriva 1.6 Cosmo, koster før ekstrautstyr 202.500 kroner. I tillegg kommer ekstrautstyr for over 30.000 kroner på testbilen. Mest nødvendig er ESP, radio/CD, lyktspylere og elektronisk klimaanlegg som til sammen blir nesten 22.000 kroner.

Ford Fusion

Fusion 1.6 Trend koster 201.900 kroner, og de 100 hestekreftene 1,6-literen yter gjør den lettere Fusion litt kvikkere enn Merivaen. Fusion tilbyr like mye plass innvendig som Meriva, men er ikke i nærheten av å være så fleksibel.

Hyundai Matrix

Matrix 1.6 GLS er billig i forhold til testbilen og koster 189.900 kroner inkludert klimaanelegg. Ser vi imidlertid på den Merivaen som likner mest på Hyundaien når det gjelder motoreffekt er det ikke like mye som skiller. Matrix har et mer fleksibelt interiør enn Ford Fusion, men er ikke så fleksibel som Meriva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer