Konklusjon og konkurrenter

Toyota Avensis har etter vårt syn kun én stor svakhet - prisen.

Publisert
Sist oppdatert

Hadde stasjonsvognutgaven av Toyota Avensis 1.8 Sol kostet 250.000 kroner, ja til og med 270.000 kroner, hadde vi uten tvil kåret den til klasseleder. Problemet er at bilen koster 292.000 kroner. Dermed blir den svært dyr sammenlignet med en av sine hovedkonkurrenter; Mazda 6.

Mazda 6 1.8 Exclusive

Stasjonsvognutgaven av Mazda 6 1.8 Exclusive koster nemlig bare 249.900 kroner, 42.000 kroner mindre enn Avensis 1.8 Sol. Mazda 6 er i likhet med Avensis 470 centimeter lang og byr på omlag like god plass. Den 1,8 liter store motoren yter 120 hestekrefter og 165 Nm, og er dermed litt svakere enn Avensis-motoren. Dette reflekteres også i 0 til 100-tiden, som er 11,2 sekunder, 0,7 sekunder dårligere enn Avensis.

Mindre utstyr

Mazda 6 kan skilte med elektronisk klimaanlegg, seks kollisjonsputer, elektriske vindusheiser rund baut, kjørecomputer og rattbetjent radio/CD-spiller. Mazda 6 har imidlertid ikke regnsensor, nedblendbart bakspeil eller elektrisk innfellbare sidespeil, slik Avensis har.

Selv om Mazda 6 har et fint interiør, er det ikke like eksklusivt og like godt støyisolert som Avensis-interiøret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer