Konklusjon og konkurrenter

Når man tenker på Ford StreetKa, er det to biler som umiddelbart bør dukke opp i lillehjernen; Citroën C3 Pluriel og Peugeot 206 CC. Begge byr StreetKa på hard konkurranse, ikke minst sistnevnte.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede fortalt at StreetKa, som koster 241.500 kroner, er Norges billigste roadster. Men det betyr ikke at den er Norges billigste toppløse bil. Denne tittelen tilhører nemlig fireseteren Citroën C3 1.4 Pluriel, som kan bli din for snaue 215.000 kroner.

Citroën C3 Pluriel: 234.600 kr

Denne bilen er imidlertid kun utrustet med en 1,4-liters motor og blir derfor ikke helt sammenlignbar med StreetKa, som jo er satt opp med en 1,6-liter. Vi må derfor sammenligne med C3 1.6 Pluriel, som koster 234.600 kroner, rundt 7.000 kroner mindre enn StreetKa. Hvem bør du velge?

Ønsker du en sportslig bil, er det ingen tvil - velg StreetKa. Pluriel kan ikke stille opp mot StreetKas kjøreegenskaper. Pluriel har i tillegg en særdeles upraktisk takløsning. På den annen side kan Pluriel skilte med langt bedre plass, blant annet kan både bakseter og et 266 liter stort bagasjerom lastes med reisegods. Den 1,6 liter store motoren er den samme som vi kjenner fra Peugeot 307. Denne yter 110 hestekrefter og sørger for at Pluriel blir kvikkere enn StreetKa.

Peugeot 206 CC: 242.600 kr

Men både Pluriel og StreetKa har ett stort problem - Peugeot 206 CC 1.6. Denne bilen, som koster 242.600 kroner, er nemlig fortsatt genial, selv om den har vært på markedet siden inngangen til 2001. 206 CC har nemlig et elektrisk betjent ståltak, en særdeles viktig detalj som ikke bare er kult og komfortabelt, men som også gjør 206 CC til en ekte helårsbil. 206 CC har i tillegg fine kjøreegenskaper og er satt opp med den samme fine motoren som vi finner i C3 Pluriel. Bagasjerommet tar unna hele 384 liter, i tillegg til at baksetene også kan brukes til bagasjestuing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer