Konklusjon og konkurrenter

Kia Carens har mye å tilby de som trenger plass til en fornuftig pris.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Og for disse vil femsetersutgaven klart være å foretrekke. Vår testbil, en Carens 2.0 CRDI EX, koster i utgangspunktet 269.900 kroner (264.900 kroner som femseter), og er velutstyrt med blant annet regnsensor og ryggevarsler.

Dieselalternativene

Dieselmotor er et spesielt fornuftig alternativ for denne biltypen. Moderne dieselmotorer med stort dreiemoment gir en effektiv og avslappet kjørestil, og forbruket holdes nede til tross for høyere luftmotstand.

Blant de fleksibilene som leveres med dieselmotor er det ingen som slår Carens i forholdet styrke/pris. Konkurrenter som Citroen Xsara Picasso, Toyota Corolla Verso og Peugeot 307 SW tar alle ut 90 hestekrefter og i overkant av 200 Nm av sine toliters-dieselmotorer. Franskmennene koster omtrent det samme som Carens, Toyotaen er 15.000 kroner dyrere. De er ikke så velutstyrt som Carens.

Rundt 100 hestekrefter finner vi Opel Zafira, Renault Scenic og Volkswagen Touran. Scenic og Touran satser på 1,9-litere, og Touran skiller seg ut med høyt dreiemoment. Scenic deler prislapp med Carens, Touran og Zafira er 20.000 kroner dyrere enn testbilen.

Prisforskjellen

Den virkelige prisforskjellen er vanskelig å fastslå, det er ikke lett å sette en prislapp på for eksempel materialvalg. En Carens femseter i utstyrsnivå LX koster 251.900 kroner. Det er en relativt moderat utstyrt variant, men det er også variantene til konkurrentene vi har nevnt i sammenlikningen.

Billigste Carens koster 199.900 kroner med en 1,6-liters bensinmotor på 105 hestekrefter, og EX-utgaven med denne motoren koster 219.900 kroner.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Hvis du kan leve med litt hard plastkvalitet i innredningen og et høyere støynivå er Carens et romslig alternativ 20-50.000 kroner billigere enn konkurrentene.

Vi mener prisforskjellen er litt snau i forhold til forskjellen i komfort og kvalitetsfølelse i forhold til en del av konkurrentene, men prisforskjell er prisforskjell og Kia Carens CRDI er en billig inngangsbillett til den praktiske fleksibilklassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer