Konklusjon og konkurrenter

Kia Carens har mye å tilby de som trenger plass til en fornuftig pris.

Publisert
Sist oppdatert

Og for disse vil femsetersutgaven klart være å foretrekke. Vår testbil, en Carens 2.0 CRDI EX, koster i utgangspunktet 269.900 kroner (264.900 kroner som femseter), og er velutstyrt med blant annet regnsensor og ryggevarsler.

Dieselalternativene

Dieselmotor er et spesielt fornuftig alternativ for denne biltypen. Moderne dieselmotorer med stort dreiemoment gir en effektiv og avslappet kjørestil, og forbruket holdes nede til tross for høyere luftmotstand.

Blant de fleksibilene som leveres med dieselmotor er det ingen som slår Carens i forholdet styrke/pris. Konkurrenter som Citroen Xsara Picasso, Toyota Corolla Verso og Peugeot 307 SW tar alle ut 90 hestekrefter og i overkant av 200 Nm av sine toliters-dieselmotorer. Franskmennene koster omtrent det samme som Carens, Toyotaen er 15.000 kroner dyrere. De er ikke så velutstyrt som Carens.

Rundt 100 hestekrefter finner vi Opel Zafira, Renault Scenic og Volkswagen Touran. Scenic og Touran satser på 1,9-litere, og Touran skiller seg ut med høyt dreiemoment. Scenic deler prislapp med Carens, Touran og Zafira er 20.000 kroner dyrere enn testbilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer