Konklusjon og konkurrenter

Stasjonsvognutgaven av Nissan Primera 1.9 dCi med høyeste utstyrsnivå koster 299.900 kroner. Hva har konkurrentene å by på?

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Det er ingen tvil om at konkurransen i mellomklassen er knallhard. I denne klassen finner vi blant annet storselgere som Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volkswagen Passat, samt spennende alternativer som Mazda 6, Renault Laguna og Citroën C5. Samtlige er tilgjengelige med dieselmotor i prisklassen pluss/minus 300.000 kroner.

Hvordan klarer Primera 1.9 dCi seg mot disse rivalene? Vel, til tross for en fin motor ville den nok ikke vært vårt førstevalg. Til det er bilen for liten, kjøreegenskapene for svake og en del av løsningene for lite tillitvekkende.

468 centimeter

La oss begynne med størrelsen. Primera er 468 centimeter lang og er dermed en del mindre enn de største i klassen, Citroën C5 (476 cm) og Ford Mondeo (480 cm). Selv om plassfølelsen i Primera er god, oppleves de to nevnte konkurrentene som større biler.

Kjøreegenskapene er heller ikke på høyde med de beste i klassen. Blant annet gir Ford Mondeo, Mazda 6 og nye Toyota Avensis bedre kjøreopplevelser.

Irriterende småting

Konklusjon og konkurrenter


I tillegg er det en del småting som trekker ned for den japanske mellomklassebilen. Som for eksempel at den store buen i dashbordet speiler seg i frontruten. Og at organiseringen av multimediaenheten gjør det tungvint å betjene radioen.

Multimediaenheten oppgir også gjennomsnittlig "bensinforbruk", til tross for at vi hadde en dieselmotor under panseret. Sånt slurv trekker helhetsinntrykket ned. Vi opplevde også at klimaanlegget produserte slitsomme hvinelyder når vi lukket dysene i dashbordet.

Ryggekamera veier ikke opp

Ingen av de nevnte poengene er store nok til at de bør være avgjørende for valg av bil. Men når de kommer i tillegg til mer alvorlige innvendinger, blir de fort tungen på vektskålen. Morsomme detaljer som ryggekamera og en avansert kjørecomputer er etter vårt syn ikke nok til å dytte Primera opp på vår favorittliste.

  • Vi ga en grundig omtale av plass og komfort sist gang vi testet Primera stasjonsvogn. Testen finner du her.
  • Tekniske data for Nissan Primera 1.9 dCi Acenta finner du her.
  • Store bilder finner du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer