Konklusjon og konkurrenter

Micra er liten selv i småbilklassen, men tar igjen på at den lettkjørt og veldig praktisk.

Publisert
Sist oppdatert

Vi testet fem småbiler i oktober i fjor. Her målte bilene fra 381 centimeter på den minste bilen (Hyundai Getz), til 392 centimeter på den lengste (Ford Fiesta). Nissan Micra måler ikke mer enn 372 centimeter i lengden og blir dermed av de korteste bilene i selskapet. Vi regner ikke med at Micra ville ha hevdet seg i toppen sammen med testvinneren Jazz og andremann Polo, men de tre andre kan kanskje Micra utkonkurrere.

Selv om den er liten, er det grei plass til mine 196 centimeter i forsetet. Det buede taket gjør at spesielt takhøyden blir god. Med litt anstrengelser kommer jeg også inn i baksetet, men takhøyden her er veldig begrenset. Isofix-festene er nok mer relevante her. Baksetet kan også skyves frem for maksimere plassen i bagasjerommet.

Gode priser

En Micra med enliters motor og 65 hestekrefter i Visia utgave koster 153.900 med det meste av utstyr unntatt klimaanlegg. Micra i Visia utgave har blant annet fjernbetjent sentrallås, elektrisk drevne speil, elektriske drevne vinduer, delt baksete, ISOFIX-fester på to plasser i baksetet, radio og CD-spiller og høydejusterbart ratt. Det den mangler klimaanlegg og kjørecomputer. Billigste femdørs modell med klimaanlegg er 1.2 Visia med 80 hestekrefter til 166.900 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer