Konklusjon og konkurrenter

Opel Meriva er en sjarmerende og praktisk bil som tar knekken på det meste av konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


I flerbruksbilklassen finner vi store sjuseters familiebusser som Volkswagen Sharan og Chrysler Voyager. Den noe mindre fleksibilklassen ledes an av Opel Zafira og Citroen Xsara Picasso. Opel Meriva plasserer seg i en relativt ny bilklasse, mini-fleksibilene.

Fra 179.000 kroner

Den norske Opel-importøren har hittil ikke avslørt mer enn at prisen vil begynne på 179.000 kroner, noe som er en svært god utgangspris. Hvis resten av Meriva-prislisten bærer preg av like lave priser, og utstyrsnivået blir akseptabelt, vil Meriva med slå knockout på de få konkurrentene som finnes i denne klassen. Verken Ford Fusion, Hyundai Matrix eller Mitusbishi Space Star er så fleksible eller komfortable som Meriva.

Picasso-konkurrent?

Konklusjon og konkurrenter


Men Meriva vil ikke bare bli en torn i øyet på disse opplagte konkurrentene. Hvis vårt førsteinntrykk viser seg å holde, vil Meriva også fremstå som et interessant alternativ til femseters fleksibiler som Citroën Xsara Picasso og Nissan Almera Tino. Vi tør likevel ikke trekke altfor bastante konklusjoner før prisene er på bordet.

Uansett, Meriva er en åpenbar kandidat til tittelen Årets bil 2004 og er et synlig bevis på at Opel igjen er på offensiven.

FAKTA: Opel Meriva

Lansering i Norge: I løpet av april 2003
Pris: fra 179.000 kroner
Motoralternativer:
Bensin - 1,6 (87 hk), 1,6 (100 hk), 1,8 (125 hk)
Diesel: 1,7 DTI (75 hk), 1,7 CDTI (100 hk)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer