Konklusjon og konkurrenter

Ford Fusion har ikke alt for mange direkte konkurrenter, men både opp og ned i størrelse er konkurransen knallhard.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


De aller svakest motoriserte kompaktklassebilene er billigere enn Fusion, men det er fra småbilklassen konkurransen er sterkest.

Godene i behold

Fordelene i småbilklassen er drivstofforbruk, brukervennlighet og innkjøpspris. Fusion har beholdt fordelene fra småbilklassen, med unntak av prisen – Fusion er rundt 15.000 kroner dyrere enn Fiesta.

Vår testbil hadde et utstyrsnivå kalt Elegance. Elegance koster 15.000 kronene mer enn Trend-utgaven, som starter på 186.900 kroner. Elegance gir deg blant annet manuelt klimaanlegg, fjernbetjening av radio, varmetråder i frontruten og aluminiumsfelger.

Småbilklassen

Trenger du ikke den ekstra plassen, får du en svært godt utstyrt småbil til 200.000 kroner, for eksempel en Fiesta i velutstyrt Ghia-versjon med 1,6-liters motor på 100 hestekrefter.

Også småbilklassen kan by på biler med fleksibel plass til tross for beskjedne ytre mål, Honda Jazz byr på mange gode og spennende løsninger – og var best i vår småbiltest

To direkte

Hyundai og Mitsubishi har hver sin modell som kan ligne på Ford Fusion. Mitsubishi Space Star var først ute, og har akkurat vært gjennom en ansiktsløftning.

Space Star koster 189.900 kroner med en motor på 1,3 liter og 82 hestekrefter. Bagasjerommet er, med 370 liter, større enn Fusion som har plass til 337 liter. Utstyrsnivået er litt lavere, men dyrt ekstrautstyr som klimaanlegg er på plass.

Hyundai Matrix 1,6 GLS koster det samme som Space Star, men har kraftigere motor på 1,6 liter og 90 hestekrefter. Matrix kjennetegnes ved mer et mer fleksibelt interiør enn Fusion. Heller ikke Matrix kommer med aluminiumsfelger som standard.

Vokser

Konklusjon og konkurrenter


Ford Fusion vakte ingen umiddelbar begeistring, men begeistringen steg klart under testen. Den kjører godt og er en enkel bil i hverdagen, men det er plassen som gjør at den skiller seg ut.

Vi tror Ford Fusion kan være et praktisk alternativ for de som trenger plass, men som for eksempel bor i byen med begrensede muligheter for parkering. Vi tror også at det etter hvert vil dukke opp biler fra flere produsenter i dette praktiske formatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer