Konklusjon og konkurrenter

Renault Megane er et spennende tilskudd i kompaktklassen. Men er Megane bra nok til å tukte biler som Peugeot 307, Honda Civic, Toyota Corolla og Volkswagen Golf?

Publisert
Sist oppdatert

Vi er usikre. For selv om vi har mye pent å si om Megane, er det enkelte faktorer som trekker ned. For det første er Megane høyere priset enn sine konkurrenter. Ikke mye, men nok til at den fremstår som dyrest. Mens Megane 1.6 Authentique Komfort koster 223.000 kroner, koster tilsvarende utstyrte konkurrenter rundt 10.000 kroner mindre.

Ikke best

En såpass liten sum bør selvsagt ikke være avgjørende for valg av bil, men når man er dyrest, så bør man også være best. Og det er Megane ikke. Ikke sånn å forstå, Megane er åpenbart blant de beste bilene i kompaktklassen. Likevel, vi har merket oss en del småting som forhindrer at bilen går helt til topps.

For eksempel knirket venstre fordør i vårt testeksemplar, noe som er uvanlig i nye biler. Og vi har allerede fortalt at kløtsjpedalgummien har en tendens til å falle av. Overflatefinishen i midtkonsollen er ikke helt heldig - det skal svært lite til å lage synlige riper. Overdelen av instrumenthuset virker ettermontert og bakruteviskeren dekker en svært liten del av bakruten. Og den tøffe knekken i bakparten betyr at det blir relativt lavt under taket i deler av bagasjerommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer