Konklusjon og konkurrenter

Land Rover Defender stiller i praksis i egen klasse, konkurrenten har enten fornyet sine modeller en tre-fire ganger, eller videreutviklet produktene i takt med tiden.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Mercedes-Benz G-klasse er vel eneste eksempel på det siste, bilen som i utgangspunktet var rimelig lik Defender har utviklet seg så mye under skallet at den er en oppleves som moderne og komfortabel. Prisen for det kan du lese på prislappen som starter på nærmere 600.000 kroner som varebil.

Alene

Testen av Defender er motivert ut ifra et ønske om å gi informasjon om de bilene som fortsatt er å få på grønne skilter etter avgiftsendringen. De er blitt så få at de i Norge kan sies å være en egen klasse. Likevel er de ingen av disse som det er naturlig å sammenlikne Defender med.

Land Rover Defender stiller i en egen klasse, og ønsket om å eie en er vel ikke alltid tuftet på kjølig analyse. For 300.000 kroner får du en toseters terrengbil med mange svakheter, men med mer aura en de fleste andre biler. Vi peker ikke nese av dem som velger å trosse svakhetene, og skjønner godt at de velger en bil der det er hilseplikt eiere i mellom. Undertegnede har selv en eldre utgave stående på tunet hjemme.

Gå ikke glipp av store bilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer