Konklusjon og konkurrenter

Volvo XC 90 er garantert blant de beste når du ikke bryr deg spesielt om differensialsperrer og lavgirserie som kanskje mange ikke vil betale for, og som de færreste trenger.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Volvo XC 90 har fått en voldsomt god mottagelse og det er lange ventelister for å få biler. Vi synes ikke T6 er den modellen som gir mest for pengene og siden vi har kjørt alle motorene i XC 90 tidligere er det ikke noe å legge skjul på at D5 og 2.5 T er bedre alternativer, ikke minst prismessig.

Volkswagen Touareg

Vi har kun kjørt den minste bensinmotoren og liker den godt. Touareg har mer terrengutstyr og et stort motorutvalg som spenner fra en femsylindret dieselmotor til en seksliters V12.

BMW X5 og Mercedes M-klasse

To andre, men litt eldre konkurrenter, er BMW X5 og Mercedes M-klasse. Disse to bilene har et svært godt grep om markedet i Norge og som solgte henholdsvis 170 og 97 nye biler i fjor. Nå har markedet allerede vist at det vill ha XC 90 også, men det gjenstår å se om det er en blaff. Både X5 og M-klasse har motorer med omtrent de samme effektene som XC 90, men begge tyskerne har i tillegg toppmodeller med 347 hestekrefter.

Porsche Cayenne og Range Rover

For de som ikke har hemninger kan Ranger Rover og Porsche Cayenne være noe og tenke på. Cayenne har den desidert raskeste modellen i klassen, Cayenne Turbo, og Range Rover har alt man kan ønske seg både av praktisk og luksuriøst utstyr.

Konklusjon

Vi må si det er naturstridig å betale nesten en million for Volkswagen og Volvo. Du får en fin Range Rover med dieselmotor til den samme prisen. BMW X5 er mye billgere med den samme dieselmotoren som Range Rover. Touareg er den bilen som kanskje har minst identitet av bilene i klassen og ser i verste fall ut som en Passat på stylter. Det er først når vi beveger oss ned i lavere prisklasser at Volvo og Volkswagen blir interessante. XC 90 T6 blir for kostbar, men en XC 90 med den femsylindrete dieselmotoren eller med 2,5-liters bensinmotor er helt klart noe å vurdere.

Du finner mer informasjon om Volvo XC 90 T6 her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer