Konklusjon og konkurrenter

Volvo XC 90 er garantert blant de beste når du ikke bryr deg spesielt om differensialsperrer og lavgirserie som kanskje mange ikke vil betale for, og som de færreste trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo XC 90 har fått en voldsomt god mottagelse og det er lange ventelister for å få biler. Vi synes ikke T6 er den modellen som gir mest for pengene og siden vi har kjørt alle motorene i XC 90 tidligere er det ikke noe å legge skjul på at D5 og 2.5 T er bedre alternativer, ikke minst prismessig.

Volkswagen Touareg

Vi har kun kjørt den minste bensinmotoren og liker den godt. Touareg har mer terrengutstyr og et stort motorutvalg som spenner fra en femsylindret dieselmotor til en seksliters V12.

BMW X5 og Mercedes M-klasse

To andre, men litt eldre konkurrenter, er BMW X5 og Mercedes M-klasse. Disse to bilene har et svært godt grep om markedet i Norge og som solgte henholdsvis 170 og 97 nye biler i fjor. Nå har markedet allerede vist at det vill ha XC 90 også, men det gjenstår å se om det er en blaff. Både X5 og M-klasse har motorer med omtrent de samme effektene som XC 90, men begge tyskerne har i tillegg toppmodeller med 347 hestekrefter.

Porsche Cayenne og Range Rover

For de som ikke har hemninger kan Ranger Rover og Porsche Cayenne være noe og tenke på. Cayenne har den desidert raskeste modellen i klassen, Cayenne Turbo, og Range Rover har alt man kan ønske seg både av praktisk og luksuriøst utstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer