Konklusjon og konkurrenter

Vi har mye pent å si om nye Micra. Men er den bra nok til å slå ut de hardeste konkurrentene?

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Det er mye som taler for nye Nissan Micra. Bilen er ny, har et spenstig utseende, mye utstyr og en akseptabel pris. Micra 1.2 Tekna koster 172.400 kroner og da følger blant annet elektronisk klimaanlegg, fjernbetjent radio, kjørecomputer og intelligente nøkler med på kjøpet. Også sikkerhetsutstyret er rikholdig. Motoren er nydelig og kjøreegenskapene både morsomme og trygge.

Bør vurderes

Men Micra er ikke perfekt. For eksempel er ikke bilen blant de mest komfortable i høye hastigheter. Bilen oppleves som litt stump over skarpe ujevnheter og mye støy trenger inn i kupeen. Både sete og ratt kunne med fordel hatt flere justeringsmuligheter.

Likevel, svakhetene er relativt få. Så få at Micra absolutt bør vurderes av deg som er på jakt etter ny småbil.

Honda Jazz

Den mest opplagte konkurrenten er etter vårt syn Honda Jazz, som vant vår småbiltest i høst. Honda Jazz 1.4 LS koster snaue 178.000 kroner, litt mer enn Micra. Jazz byr på større plass og mer praktiske løsninger, men mangler kjørecomputer og leveres med manuelt klimaanlegg.

Volkswagen Polo

En annen opplagt konkurrent heter Volkswagen Polo. Polo tok andreplassen i vår test, blant annet fordi bilen er svært komfortabel, gir en høy kvalitetsfølelse og leveres med elektronisk stabilitetsprogram. Polo 1.4 Comfortline koster snaue 174.000 kroner, men skal du ha klimaanlegg og radio runder prisen fort 190.000 kroner. Vær imidlertid klar over at både Seat Ibiza og Skoda Fabia er bygd på samme plattform som Polo, og at disse er noe rimeligere enn Polo i tilsvarende utstyrsnivå.

Mye å velge blant

Også nye Ford Fiesta og Citroën C3 kan sees på som aktuelle konkur-renter. Du finner en grundig omtale av disse bilene i vår stortest av småbiler.

Småbilklassen består for tiden av hele 16 modeller her i landet. Du finner en oversikt over samtlige småbiler her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer