Konklusjon og konkurrenter

MG ZT er en bil som er laget for å vekke følelser. Først og fremst gode følelser, og det gjorde den i vår redaksjon.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Det er noen andre biler der ute som er like langt fra den gylne middelvei, Alfa Romeo 156 for eksempel. Og den er en god del billigere enn ZT.

For entusiaster

MG-merket i grillen er sikkert ment å fange opp entusiaster. MG ZT vil sikkert glede mange merkeentusiaster med behov utover en roadster. Vi tror ZT også vil glede sjåfører som blir entusiastiske over kjøreglede. Det er mye kjøreglede i MG ZT, og også på den måten skiller den seg fra en gjennomsnittsbil i mellomklassen.

To typer

Konkurrentene er selvsagt biler som Audi A4, BMW 3-serie, Saab 9-3 og Volvo S60 med tilsvarende pris og motorisering. Men den ene konkurrenten vi ser litt nærmere på her er Alfa Romeo 156 med den nye JTS-motoren. Prisen er svært interessant, 333.300 kroner, og 2-literen på 165 hestekrefter imponerte under vår prøvekjøring av stasjonsvognutgaven. 156 er også en bil som vekker følelser både med design og bak rattet. Skinninteriør koster 15.300 kroner i tillegg.

En annen outsider er Lexus IS200 med 2-liters rekkesekser med 155 hestekreter. Prisen starter på 344.300 kroner, og også Lexus satser på sportslige kvaliteter.

Utstyr nok

Konklusjon og konkurrenter


MG ZT til 369.900 kroner er relativt ferdig utstyrt. Legg til metalikk lakk (6.500 kroner) og billig skinn/alcantara-interiør (6.950 kroner). Stasjonsvognen, MG ZT-T, er 20.000 kroner dyrere.

Mer om plass og interiør kan du lese om i vår test av Rover 75.

Store bilder finner du her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer