Konklusjon og konkurrenter

Land Cruiser har en rekke sterke konkurrenter, men kommer likevel godt ut av sammenligningen.

Publisert
Sist oppdatert

Land Cruiser er en ny bil og nettopp dette er et av de viktigste argumentene for bilen. Utviklingen i SUV-klassen har gått raskt de siste årene, ikke minst når det gjelder komfort og kjøreegenskaper.

Man vil derfor i enda høyere grad enn i andre bilklasser oppleve store forskjeller mellom de nyeste og de eldre bilene i denne klassen. For eksempel vil biler som Jeep Grand Cherokee, Land Rover Discovery, Mitsubishi Pajero og Nissan Patrol oppleves som gammeldagse sammenlignet med nye Land Cruiser, som byr på bedre kjøreegenskaper og en høyere komfortgrad.

Sterk i terrenget

Terrengegenskapene er et annet argument for Land Cruiser. Den høye bakkeklaringen, lavgirserien og den låsbare senterdifferensialen er blant komponentene som sørger for at Land Cruiser ikke bare ser ut som en terrengbil, men at den faktisk er det. Hvis terrengegenskaper er viktig for deg, faller biler som BMW X5 og Volvo XC90 av lasset.

Høy pris, men mye utstyr

GX-utgaven av Land Cruiser er i utgangspunktet ikke spesielt billig. 743.000 kroner er mye penger og mange av konkurrentene, deriblant Mercedes-Benz ML 270 CDI, er rimeligere i innkjøp. Men hvis man tar seg en nærmere kikk på utstyrslisten, vil man finne ut at Land Cruiseren er svært godt utstyrt. Skal man ha en ML 270 CDI med samme utstyrsnivå, blir prisforskjellen ikke lenger like stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer