Konklusjon og konkurrenter

Vovlo XC 70 er bra bil med veldig små skavanker. I tillegg er Volvo den eneste importøren som har gjort et seriøst offensivt trekk for å demme opp for handelslekkasjen til Sverige.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Det har resultert i gode priser sammenlignet med biler fra Sverige og ikke minst mot konkurrenter i Norge.

Allroad

Audi er det eneste merket som kan konkurrere mot Volvo med dieselmotor i samme type bil. Allroad 2.5 TDI koster dessverre enorme summer i forhold til XC 70 D5 og faller dermed fra som et alternativ. Hele 163.300 korner må du plusse på Volvofakturaen for å få kjøre Audi Allroad i stedet. Det er et helt latterlig prishopp selv om Audi-motoren er litt sterkere og du kan boltre deg med luftfjæring.

Vi kan dermed ikke under noen omstendigheter anbefale Allroad 2.5 TDI slik prisbildet ser ut nå. Hele 672.200 kroner finner du som utropspris på den bilen.

Outback

Subaru Outback finnes med to bensinmotorer med henholdsvis 156 og 209 hestekrefter. Outback koster 469.900 kroner med den minste motoren og 629.900 med den største. Dette er nok ikke noe alternativ for de som er på jakt etter dieselmotor.

Konklusjon

Volvo har slanket prisene mye og skal ha kreditt for det. XC 70 var i utgangspunktet godt priset i forhold til Allroad og har nå gjort forspranget enda større. Vi synes du får rimelig mye for pengene om du velger en XC 70 D5 selv om ikke konkurransen er alle verden. Med en velfortjent dieselmotor under panseret, nytt firehjulsdriftsystem og et veldig høyt komfortnivå er dette en bil som kan anbefales i denne prisklassen.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer