Konklusjon og konkurrenter

Lexus IS200 SportCross har en flott motor. Men svakhetene er altfor mange til at bilen kan anbefales.

Publisert
Sist oppdatert

Hadde IS200 SportCross kostet 300.000 kroner, er det mulig at vi hadde kommet frem til en positiv konklusjon. Men det gjør den ikke. I stedet koster bilen 360.000 kroner, noe som etter vårt syn setter spikeren i kisten for IS200 SportCross. Hvorfor?

Jo, blant annet fordi en Audi A4 Avant med en 1,8-liters turbomotor under panseret koster omtrent det samme. Denne bilen er ikke bare raskere og nyere, i tillegg ligger den flere divisjoner over IS200 SportCross når det kommer til opplevd kvalitet. Det samme gjør BMW 318i og Mercedes-Benz C 180 Kompressor, som begge befinner seg i samme prissjikt.

Svakt utstyrt

Det er ikke bare manglende eksklusivitet som sørger for at IS200 SportCross faller av lasset. Bilen er i tillegg relativt dårlig utstyrt. Riktignok får du gassutlandningslamper (xenon), CD-skifter og metallic lakk med på kjøpet. Men velger du IS200 SportCross må du for eksempel klare det uten dybdejusterbart ratt, noe som nærmest er utrolig i en bil i denne prisklassen. Den manglende dybdjusteringen betyr at lange personer må sitte nærmere pedalene enn ønskelig og resulterer i tillegg i trang inn- og utstiging. Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) glimrer også med sitt fravær, i likhet med kjørecomputer, fartsholder, multifunksjonsratt og komfortbelysning. Dermed faller bilen i gjennom også når det kommer til utstyrsnivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer