Konklusjon og konkurrenter

Det er liten tvil om at Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4 Business gir svært mye bil for pengene.

Publisert
Sist oppdatert

Utvalget av firehjulsdrevne stasjonsvogner er i utgangspunktet ganske stort, men i prisklassen under 300.000 kroner er valgmulighetene begrensede. Hvis man i tillegg legger inn dieselmotor som en forutsetning, er Octavia nesten alene på markedet.Faktisk finnes det kun én konkurrent, Volkswagen Golf 1.9 TDI 4MOTION Business. De to bilene har svært mye til felles. Ikke bare deler de plattform, de er i tillegg utrustet med samme motor og koster nøyaktig det samme - 299.900.

Vanskelig valg

Det å velge mellom disse to bilene er ikke spesielt lett. Det som taler for Octavia er størrelsen. Octavia er 11 centimeter lengre, noe som resulterer i et større lasterom. Golfen kan imidlertid skilte med elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og seks kollisjonsputer, mot Octavias fire. På den annen siden leveres Octavia med aluminiumsfelger, justerbar korsryggstøtte og tåkelys som standardutstyr, noe Golfen mangler.

Inntil 400.000 kroner

Hvis man er villig til å hoppe opp i en høyere firmabilklasse, åpner deg seg flere interessante muligheter. For eksempel er stasjonsvognutgavene av Volkswagen Passat (356.520) og Audi A4 (390.100) tilgjengelige med firehjulsdrift og dieselmotor. Og hvis du er glad i høye biler er også Toyota RAV4 (309.200), Nissan X-Trail (332.500), Land Rover Freelander (359.000) og Suzuki Grand Vitara (304.900) tilgjengelige med dieselmotor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer