Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz S-klasse har inntil nylig vært klasseleder i luksussedan-segmentet. Men i løpet av kort tid vil konkurransen bli langt hardere.

Publisert
Sist oppdatert

For omlag ett år siden fikk S-klasse en spennende konkurrent i form av BMWs nye 7-serie. Neste uke skal vi ut for å prøvekjøre nye Audi A8, som også vil bli en opplagt S-klasse-konkurrent når den kommer på markedet i januar.

For noen dager siden var DinSide Motor i Dresden, der vi prøvekjørte nykommeren Volkswagen Phaeton, som blir lansert i Norge i april. I april kommer også nye Jaguar XJ, som er laget for å tiltrekke seg de samme kundene som Mercedes-Benz S-klasse.

Firehjulsdrift

Det blir med andre ord mye spennende å velge blant i tiden som kommer, i hvert fall for den som har en drøy million å rutte med. Hvordan vil S-klasse klare seg i denne konkurransen? Vel, det som i hvert fall taler for S-klassen, er at den er velprøvd og at barnesykdommer er luket vekk for lenge siden. Mercedes-Benz har også gjort lurt i å gjøre S-klasse tilgjengelig med firehjulsdrift, noe BMW 7-serie, Jaguar XJ og Lexus LS430 mangler.

Phaeton med store motorer

Hvis man er opptatt av firehjulsdrift har S 430 4MATIC egentlig kun to opplagte konkurrenter - nye Audi A8 og Volkswagen Phaeton. Sistnevnte vil imidlertid kun bli tilgjengelig med enorme motorer, en 5-liters V10 dieselmotor og en 6-liters V12 bensinmotor. Bensinalternativet vil komme til å koste opp i mot 1,8 millioner kroner, noe som gjør bilen langt dyrere enn S 430 4MATIC. Dieselvarianten, derimot, vil komme til å koste omlag 1,2 millioner kroner, omlag et samme som Mercedesen. Hvis man aksepterer dieselmotor under panseret, kan dermed Phaeton bli en interessant konkurrent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer