Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz S-klasse har inntil nylig vært klasseleder i luksussedan-segmentet. Men i løpet av kort tid vil konkurransen bli langt hardere.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


For omlag ett år siden fikk S-klasse en spennende konkurrent i form av BMWs nye 7-serie. Neste uke skal vi ut for å prøvekjøre nye Audi A8, som også vil bli en opplagt S-klasse-konkurrent når den kommer på markedet i januar.

For noen dager siden var DinSide Motor i Dresden, der vi prøvekjørte nykommeren Volkswagen Phaeton, som blir lansert i Norge i april. I april kommer også nye Jaguar XJ, som er laget for å tiltrekke seg de samme kundene som Mercedes-Benz S-klasse.

Firehjulsdrift

Det blir med andre ord mye spennende å velge blant i tiden som kommer, i hvert fall for den som har en drøy million å rutte med. Hvordan vil S-klasse klare seg i denne konkurransen? Vel, det som i hvert fall taler for S-klassen, er at den er velprøvd og at barnesykdommer er luket vekk for lenge siden. Mercedes-Benz har også gjort lurt i å gjøre S-klasse tilgjengelig med firehjulsdrift, noe BMW 7-serie, Jaguar XJ og Lexus LS430 mangler.

Phaeton med store motorer

Konklusjon og konkurrenter


Hvis man er opptatt av firehjulsdrift har S 430 4MATIC egentlig kun to opplagte konkurrenter - nye Audi A8 og Volkswagen Phaeton. Sistnevnte vil imidlertid kun bli tilgjengelig med enorme motorer, en 5-liters V10 dieselmotor og en 6-liters V12 bensinmotor. Bensinalternativet vil komme til å koste opp i mot 1,8 millioner kroner, noe som gjør bilen langt dyrere enn S 430 4MATIC. Dieselvarianten, derimot, vil komme til å koste omlag 1,2 millioner kroner, omlag et samme som Mercedesen. Hvis man aksepterer dieselmotor under panseret, kan dermed Phaeton bli en interessant konkurrent.

Nye Audi A8

Nye Audi A8 vil nok imidlertid bli den aller skarpeste konkurrenten. A8 vil bli blant annet bli tilgjengelig med to V8-motorer, en 3,7- og en 4,2-liter. Disse yter henholdsvis 280 og 335 hestekrefter. Audi er kjent for et solid firehjulstrekk-system og har fått mye skryt for nye A4. Det er derfor grunn til å tro at nye A8 vil bli et hyggelig bekjentskap.

Det skjer altså mye i luksusbil-klassen for tiden, og det er vanskelig å si hva som er det beste alternativet. Hvis vi hadde vært potensielle S-klasse-kunder, ville vi ha ventet til vi hadde fått kjørt nye A8 og Phaeton før vi bestemte oss. Og klarer du deg uten firehjulsdrift er det liten tvil om at også BMW 7-serie er et spennende alternativ.

Du finner mer informasjon om Mercedes-Benz S 430 4MATIC her.

Relaterte artikler:

 • TEST: BMW 745i
 • TEST: Lexus LS430
 • LANSERING: Volkswagen Phaeton
 • OMTALE: Nye Audi A8
 • OMTALE: Nye Jaguar XJ
 • Her finner du våre Mercedes-Benz-tester
 • Her finner du flere Mercedes-Benz-nyheter
 • Her finner du våre Mercedes spionartikler
 • Her finner du våre Mercedes-Benz lanseringsartikler
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer