Konklusjon og konkurrenter

Også Audi, BMW og Volvo tilbyr luksuriøse stasjonsvogner med firehjulsdrift og kraftige motorer. Både Audi og Volvo gir deg mer bil for pengene enn Mercedes-Benz.

Publisert
Sist oppdatert

Vi liker Mercedes-Benz C-klasse godt og stortrivdes med 2,6-liters V6-motor og firehjulsdrift. Vi synes imidlertid bilen blir svært dyr. 566.000 kroner er mye, spesielt hvis vi sammenligner med Audis alternativ - A4 Avant 1.8 T quattro. Denne har riktignok ikke en V6-motor under panseret og den er heller ikke tilgjengelig med automatkasse. Til gjengjeld har den en flott turbomotor, som yter 163 hestekrefter. 0-100 går unna på 9,1 sekunder og motoren er kjent for å være sterk i hele turtallsregisteret.

Straffer slagvolum

Årsaken til at C 240 T 4MATIC er så mye dyrere enn A4, er blant annet å finne i det norske avgiftssystemet, som straffer slagvolum. Mens Audien med sin 1,8-liter slipper unna med 28.000 kroner i slagvolumavgift, blir Mercedesen ilagt over 81.000 kroner.

Vi har gitt A4 svært godt skussmål i en rekke tester og er derfor ikke i tvil - vi ville valgt A4 Avant 1,8 T quattro fremfor C 240 T 4MATIC, selv om vi altså måtte ha klart oss med manuell girkasse.

Interessant Volvo

Også Volvo har et interessant alternativ - V70 AWD med 2,5-liters turbomotor. Denne koster drøye 560.000 kroner med automatgir og ligger prismessig altså rett under Mercedesen. Dette til tross for at den er både større, sterkere og raskere (se tabell nederst i artikkelen). Vi mener derfor at også V70 AWD er et bedre kjøp enn C 240 T 4MATIC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer