Konklusjon og konkurrenter

Peugeot 206 SW har kun én åpenbar konkurrent - stasjonsvognutgaven av Skoda Fabia. Klarer franske Peugeot 206 SW å hamle opp med den tsjekkiske stasjonsvognen?

Publisert
Sist oppdatert

For ordens skyld skal det avsløres at artikkelforfatteren har ansvaret for at et familiemedlem anskaffet en Fabia stasjonsvogn. Undertegnede skal likevel, selvsagt, forsøke å være mest mulig upartisk.

Kun som X-line

Peugeot 206 SW 1.4 X-line koster snaue 176.000 kroner. For denne summen blir du eier av en bil med god bakseteplass, et stort og praktisk lasterom, en god motor og glimrende kjøreegenskaper. Du får også fjernbetjent sentrallås og et integrert stereoanlegg. Manuelt klimaanlegg er dessverre ekstrautstyr og koster hele 13.134 kroner.

206 SW er også tilgjengelig i utstyrsnivå XS, som blant annet har elektronisk klimaanlegg, sportsseter og elektrisk regulerbare sidespeil. Problemet er at dette utstyrsnivået kun er tilgjengelig i kombinasjon med 1.6-liters motor, noe som gir en mye høyere pris - 199.300 kroner.

Mer utstyr

Hva har så Skoda å by på? Jo, for 189.000 kroner kan du bli eier av en Fabia 1.4 Elegance. Denne koster altså 13.000 kroner mer enn 206 SW 1.4 X-line, men er til gjengjeld langt bedre utstyrt. Blant annet får du elektriske vindusheiser i baksetene, elektrisk justerbare speil, halvautomatisk klimaanlegg, kjørecomputer, tåkelys, lettmetallfelger, innvendig tanklokkåpner samt leselys både foran, bak og i hanskerommet. Fabia har også et interiør som er preget av mer eksklusive materialer og høyere kvalitetsfølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer