Konklusjon og konkurrenter

Peugeot 206 SW har kun én åpenbar konkurrent - stasjonsvognutgaven av Skoda Fabia. Klarer franske Peugeot 206 SW å hamle opp med den tsjekkiske stasjonsvognen?

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


For ordens skyld skal det avsløres at artikkelforfatteren har ansvaret for at et familiemedlem anskaffet en Fabia stasjonsvogn. Undertegnede skal likevel, selvsagt, forsøke å være mest mulig upartisk.

Kun som X-line

Peugeot 206 SW 1.4 X-line koster snaue 176.000 kroner. For denne summen blir du eier av en bil med god bakseteplass, et stort og praktisk lasterom, en god motor og glimrende kjøreegenskaper. Du får også fjernbetjent sentrallås og et integrert stereoanlegg. Manuelt klimaanlegg er dessverre ekstrautstyr og koster hele 13.134 kroner.

206 SW er også tilgjengelig i utstyrsnivå XS, som blant annet har elektronisk klimaanlegg, sportsseter og elektrisk regulerbare sidespeil. Problemet er at dette utstyrsnivået kun er tilgjengelig i kombinasjon med 1.6-liters motor, noe som gir en mye høyere pris - 199.300 kroner.

Mer utstyr

Hva har så Skoda å by på? Jo, for 189.000 kroner kan du bli eier av en Fabia 1.4 Elegance. Denne koster altså 13.000 kroner mer enn 206 SW 1.4 X-line, men er til gjengjeld langt bedre utstyrt. Blant annet får du elektriske vindusheiser i baksetene, elektrisk justerbare speil, halvautomatisk klimaanlegg, kjørecomputer, tåkelys, lettmetallfelger, innvendig tanklokkåpner samt leselys både foran, bak og i hanskerommet. Fabia har også et interiør som er preget av mer eksklusive materialer og høyere kvalitetsfølelse.

Fabia er også tilgjengelig i samme utførelse, men med en eldre og svakere 1,4-liter. Denne koster drøye 176.000 kroner, nøyaktig det samme som 206 SW.

206 SW mest praktisk

Konklusjon og konkurrenter


Fabia er altså bedre utstyrt, men også 206 SW har også noen trumfkort å by på. Muligheten for å åpne bakruten uavhengig av bakluken er ett, fraværet av innlastingskant et annet. Disse to elementene gjør 206 SW til den mest praktiske av de to bilene. Fabia mangler også trepunktsbelte for midtplassen i baksetet, noe 206 SW har.

Hvem bør du velge? Skal du ha en mest mulig praktisk, bør valget falle på 206 SW. Er du opptatt av utstyr og interiørkvalitet, så velger du uten tvil Fabia.

Honda Jazz

Vær imidlertid klar over at det finnes en bil som heter Honda Jazz. Dette er ingen stasjonsvogn, men hvis barnevognen ikke er altfor stor, så går den inn. Jazz kan skilte med en rekke praktiske løsninger og vant nylig vår småbiltest. Jazz koster 174.500 kroner, 1.500 kroner mindre enn 206 SW.

Hyundai Matrix

Vi nevner også fleksibilen Hyundai Matrix, som koster 190.000 kroner med 1,6-liters motor. Matrix er nøyaktig like lang som 206 SW, men byr på enda bedre plass grunnet sin høye utforming.

Du finner mer informasjon om Peugeot 206 SW X-line her.

Relaterte artikler:

  • TEST: Skoda Fabia stasjonsvogn
  • TEST: Hyundai Matrix
  • STORTEST: Fem småbiler
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer