Konklusjon og konkurrenter

Det finnes noen få biler med de samme spesifikasjonene som Leon Cupra R, men vi velger å ta med litt av hvert for å fortelle litt hva som finnes.

Publisert
Sist oppdatert

Leon Cupra R koster 419.900, og er ingen billig bil i standard utførelse. Det er bare å sammenligne med en Leon 1.8 Sport med 180 hestekrefter. Riktignok mangler denne 30 hestekrefter og litt rusk og rask, men koster formidable 110.000 blanke kroner mindre. Vi vet at dette også er en god bil som leverer "varer" i massevis.

Audi S3

Audi produserer fortsatt S3 som hadde denne 210-hesteren før. S3 har nå blitt oppgradert med den største TT-motoren som yter 225 hestekrefter. Audi S3 har fortsatt firehjulsdrift og gjør 0-100 kilometer i timen 6,6 sekunder. Dette er litt raskere en Cupra R, men S3 koster også en del mer. Prisen starter på 471.800 kroner.

Konklusjon

Etter å ha kjørt Leon Cupra R i en uke må vi innrømme at dette er en bil vi liker godt. Bilen har i denne testen blitt omtalt i delvis svært positive vendinger, og det er fortjent. Er du villig til å betale drøye 440.000 kroner for en utpreget sportslig bil er dette en bil å ta med i betraktningen. Vi skulle gjerne hatt en Leon Cupra R, men dens sportslighet kan kanskje bli litt vel påtrengende til daglig bruk. Men morsom er det ingen tvil om at Leon Cupra R er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer