Konklusjon og konkurrenter

Det norske avgiftssystemet har tatt knekken på Seat Ibiza 1.9 TDI Sport. Bilen er rett og slett for dyr.

Publisert
Sist oppdatert

Vi mener at 240.000 kroner er for mye for en småbil. Men det betyr ikke at vi har noe mot nye Seat Ibiza. Ibiza er blant annet tilgjengelig med 1,4 liter stor bensinmotor som yter 75 hestekrefter. Med denne motoren under panseret koster bilen snaue 178.000 kroner. Riktignok er ikke denne motoren på langt nær så sterk som dieselmotoren. Likevel tror vi de fleste vil klare seg med denne kraftkilden, spesielt med tanke på at man da sparer 62.000 kroner.

Førstedivisjon

Vi har allerede skrevet at vi mener nye Ibiza er blant de tøffeste småbilene på markedet. Bilen har også svært gode kjøreegenskaper, et moderne interiør og gode seter. Vi mener derfor at Ibiza befinner seg i småbil-klassens førstedivisjon.

Ibizas problem er at den ikke er alene i denne divisjonen. Før man velger bil i denne klassen bør man også ta en titt på nykommerne Citroën C3, Ford Fiesta, Honda Jazz, Hyundai Getz og Volkswagen Polo. Disse er alle, sammen med Skoda Fabia og Toyota Yaris, svært interessante småbiler.

Blant de bedre

Vanskelig å velge? Ja, småbil-klassen har i løpet av de siste årene blitt en av de vanskeligste klassene å orientere seg i - rett og slett fordi det i dag finnes så mange gode alternativer. Uansett, vi er overbevist om at nye Ibiza er blant de bedre kjøpene i klassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer