Konklusjon og konkurrenter

Vi hadde en fin uke og mye moro med Hyundai Coupe 1.6. Lav pris taler til bilens fordel.

Publisert
Sist oppdatert

Hyundai Coupe har bakluke, ikke bagasjelokk, og er dermed ikke en ekte kupé. Strengt tatt må derfor bilen klassifiseres som en kombi-kupé, selv om den ved sin lave og sportslige fremtoning skiller seg fra ordinære kombi-kupeer.

Lav kombi-kupé

Vi velger derfor å kalle Hyundai Coupe for en lav kombi-kupé. Det finnes flere andre lave kombi-kupeer. Felles for disse er imidlertid at de koster langt mer enn Hyundai Coupe 1.6, som kan bli din for 230.000 kroner. For eksempel koster billigste Toyota Celica-versjon 312.000 kroner. Ford Puma og Opel Tigra ville ha vært åpenbare konkurrenter, men disse gikk begge ut av produksjon i fjor. Hyundai Coupé 1.6 har dermed ingen åpenbare konkurrenter.

Mange på markedet

Hvis du ikke er avhengig av lav takhøyde, har du imidlertid en rekke valgmuligheter. Nesten alle aktørene i småbil- og kompakt-klassen finnes i tredørsversjoner og det finnes flere titalls alternativer i samme prisklasse som Coupe 1.6.

147, Cooper og Beetle

Hvis du er av typen som vurderer Hyundai Coupe, er det imidlertid lite sannsynlig at du vil la deg lokke av biler som Opel Corsa, Peugeot 307 og Volkswagen Golf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer