Konklusjon og konkurrenter

Vi hadde en fin uke og mye moro med Hyundai Coupe 1.6. Lav pris taler til bilens fordel.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hyundai Coupe har bakluke, ikke bagasjelokk, og er dermed ikke en ekte kupé. Strengt tatt må derfor bilen klassifiseres som en kombi-kupé, selv om den ved sin lave og sportslige fremtoning skiller seg fra ordinære kombi-kupeer.

Lav kombi-kupé

Vi velger derfor å kalle Hyundai Coupe for en lav kombi-kupé. Det finnes flere andre lave kombi-kupeer. Felles for disse er imidlertid at de koster langt mer enn Hyundai Coupe 1.6, som kan bli din for 230.000 kroner. For eksempel koster billigste Toyota Celica-versjon 312.000 kroner. Ford Puma og Opel Tigra ville ha vært åpenbare konkurrenter, men disse gikk begge ut av produksjon i fjor. Hyundai Coupé 1.6 har dermed ingen åpenbare konkurrenter.

Mange på markedet

Hvis du ikke er avhengig av lav takhøyde, har du imidlertid en rekke valgmuligheter. Nesten alle aktørene i småbil- og kompakt-klassen finnes i tredørsversjoner og det finnes flere titalls alternativer i samme prisklasse som Coupe 1.6.

147, Cooper og Beetle

Hvis du er av typen som vurderer Hyundai Coupe, er det imidlertid lite sannsynlig at du vil la deg lokke av biler som Opel Corsa, Peugeot 307 og Volkswagen Golf.

Men det finnes tre alternativer som er spennende nok til å kikke nærmere på; Alfa Romeo 147 1.6, Mini Cooper og Volkswagen Beetle 1.6. Disse koster henholdsvis 230.000, 219.000 og 218.000 kroner og har det til felles at de skiller seg ut fra mengden. 147 og Mini er i tillegg relativt sportslig satt opp.

Ser dyrere ut

Men hvis du er av typen som tiltrekkes av lave biler med et sportslig utseende, er Hyundai Coupe sannsynligvis det beste alternativet for deg. 230.000 kroner for en slik bil er billig. Bilen er etter vårt syn vakker, og hadde det ikke vært fordi det sto Hyundai på baklokket, ville man helt sikkert kunne lurt mange til å tro at bilen kostet det dobbelte. Motoren er ikke voldsom, men bilen er likevel morsom å kjøre. Vi er derfor overbevist om at man ikke gjør noen tabbe ved å bruke sparepengene sine på en Hyundai Coupe 1.6.

Du finner mer informasjon om Hyundai Coupe 1.6 her.

Relaterte artikler:

  • TEST: Alfa Romeo 147 1.6
  • TEST: Mini Cooper
  • TEST: Volkswagen Beetle 1.6
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer