Konklusjon og konkurrenter

X-Trail plasserer seg i en bilklasse som kjennetegnes ved mange spennende alternativer og knallhard konkurranse. Vi mener likevel X-Trail fortjener å bli tatt med i vurderingen hvis du vurderer SUV i 300.000 kroners-klassen.

Publisert
Sist oppdatert

X-Trail 2.0 Sport ESP koster 335.8000 kroner og er dermed den dyreste i en bilklasse som blant annet favner storselgeren Toyota RAV4 og nye Honda CR-V. Vi mener likevel X-Trail bør vurderes. Hvorfor?

Plass, motor og ESP

For det første er X-Trail med sine 451 centimeter blant de lengste bilene i sin klasse, noe som gir god plass, ikke minst for baksetepassasjerene. I tillegg er motoren sterk og effektiv, samtidig som den ikke er spesielt tørst.

Men det aller viktigste argumentet for X-Trail er det faktum at bilen foreløpig er den eneste SUVen i sin prisklasse som kan leveres med elektronisk stabilitetsprogram (ESP). Et slikt elektronisk sikkerhetsnett er spesielt interessant i nettopp denne bilklassen.

Når det er sagt - vi holder fortsatt en knapp på Toyotas og Hondas alternativer, rett og slett fordi disse etter vårt syn gir et bedre helhetsinntrykk.

Toyota RAV4 2.0

Toyota RAV4 er riktignok en del mindre enn X-Trail, men fordi baksetene kan justeres i lengden blir bakseteplassen brukbar. Baksetene kan forøvrig også tas ut. RAV4 er laget av Toyota, noe som skulle borge for kvaliteten, og er dessuten et hyggelig bekjentskap. RAV4 2.0 er dessuten 25.000 kroner billigere enn X-Trail 2.0 Sport ESP. RAV4-motoren yter 150 hestekrefter, 10 mer enn X-Trail-motoren, og klarer seg med 0,88 liter per mil. Utseende er en smakssak, men vi vil likevel hevde at RAV4 er blant de peneste bilene i klassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer