Konklusjon og konkurrenter

Jaguar X-Type 2.0 V6 Executive fortjener de mange lovordene vi har gitt den i vår test. Men er bilen verdt 452.900 kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Om X-Type 2.0 er verdt pengene sine er opptil kjøperne å bedømme, men den er dyrere enn konkurrentene. Det kommer blant annet av at skinnseter er standardutstyr, men flere av konkurrentene har også større og sterkere motorer. Uansett må du nok være mer enn litt Jaguar-tilhenger hvis du skal velge X-Type 2.0 V6.

Alfa Romeo 156 V6

Vil du ha en skikkelig rå italiener er det bare å hive seg på en Alfa Romeo 156 2.5 V6. Den yter 190 sprelske hestekrefter og har også skinn som standard til den nette sum av 464.500 kroner. Dette er prisen med manuelt gir. Automatgir fra Alfa er ikke mye å rope hurra for, slik at sekstrinnskassen som denne bilen har er den beste løsningen. Gir dette den samme gode følelsen som en Jaguar? Ja, det gjør det.

Audi A4

Audi A4 er en bil vi kan si mange lovord om og den har to modeller som ligger nært hva ytelser angår. X-Type 2.0 kan sammenlignes med både 1.8 T Multitronic og 2.4 Multitronic. Den billigste av disse med 150 hesters turbomotor og trinnløst girsystem koster fra 376.100 kroner, og 437.200 kroner med 2,4-liters V6 motor med 170 hestekrefter. Det vil si billigere og sterkere. Men gir den den samme følelsen som Jaguaren? Svaret på det enkelt. Det gjør den ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer