Konklusjon og konkurrenter

Porsche 911 stiller etter manges syn i en klasse for seg. Vi er tilbøyelige til å være enige.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du tilhører den eksklusive gruppen som har muligheten til å vurdere en bil til 1,2 millioner kroner pluss pluss, finnes det mange gode argumenter for å oppsøke nærmeste Porsche-forhandler. Porsche 911 Carrera 4 har en fantastisk motor, glimrende kjøreegenskaper og rå bremser. Samtidig er bilen overraskende komfortabel, noe som i praksis betyr at du både blir eier av en sportsbil og en cruiser. I tillegg er bilen lettkjørt i byen, i hvert fall med automatkasse og ryggesensorer.

Lange blikk

Hvis det er oppmerksomhet du er ute etter, gjør du også et godt valg med 911. Vi la i hvert fall merke til usedvanlig mange og lange blikk etter vårt testeksemplar. Den mest interessante konkurrenten er derfor etter vårt syn et nært familiemedlem, Porsche 911 Carrera 4 S. S-utgaven koster 60.000 kroner mer enn den ordinære fireren, er seks centimeter bredere og har enda råere bremser og hjul. Dermed blir bilen til forveksling lik den ultimate Porschen, 911 Turbo.

BMW og Mercedes-Benz

Når det er sagt, finnes det flere andre bilprodusenter som leverer spennende og tøffe biler med kraftige motorer. Enkelte av dem er til og med langt rimeligere og nesten like raske som 911 Carrera 4 Coupé. For eksempel får du nok mer bil for pengene hvis du velger en BMW M Roadster med 321 hester og 0-100 på 5,4 sekunder (se tabell). Og er det kraft og luksus du er ute etter, er det få som kan måle seg med nye SLen fra Mercedes-Benz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer