Konklusjon og konkurrenter

Volvo V70 er en flott bil - og blir ikke mindre interessant med den nye dieselmotoren under panseret. Men er V70 D5 bilen du bør velge hvis du har en halv million kroner å kjøpe stasjonsvogn for?

Publisert
Sist oppdatert

Volvo V70 D5 koster i utgangspunktet snaue 478.000 kroner og er dermed på papiret relativt rimelig sammenlignet med konkurrentene vi har tatt frem her (se tabell under).

Problemet er at bilen er så dårlig utstyrt. Velger man V70 D5 må man regne med å punge ut med minst 50.000 kroner i ekstrautstyr, noe som gjør at prisen ikke lenger står seg like godt mot konkurrentene.

Kortest

Nå kan det godt hende at du blir nødt til å legge noen kroner i ekstrautstyr hvis du velger en av konkurrentene også. Problemet, for V70, er at de fleste av konkurrentene kommer med både antispinn, elektronisk stabilitetskontroll (ESP), automatisk fartsholder, kjørecomputer, aluminiumsfelger og tåkelys som standardutstyr. I tillegg er konkurrentene mellom 9 og 13 centimeter lengre enn V70.

Prøv deg frem

Vi har derfor denne gangen store problemer med å avgi en klar dom. Men la oss si det slik, selv om V70 D5 er en vakker bil, hadde vi ikke kjøpt en Volvo V70 D5 uten først å prøvekjøre konkurrentene i tabellen under. Vi hadde tatt oss spesielt god tid da vi prøvekjørte Audi A6 2.5 V6 TDI, som er den billigste konkurrenten og en svært interessant bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer