Konklusjon og konkurrenter

I forhold til små SUV-er fra Japan faller dette helt i gjennom prismessig, men Cherokee er en imagebil og for de som vil vises mer, er dette en løsning.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nemlig ikke vanskelig å få mange lange blikk etter seg. Det nusslige oppsynet med de to runde lysene og de lange vertikale ribbene i grillen får nemlig mange Jeep-entusiaster til å snu seg.

Konkurransen er hard

Uansett trenger du mange gode argumenter for å kjøpe denne bilen, for i samme prisklassen får du bade V6-motorer og større plass. Suzuki Grand Vitara XL7 med 2,7 liters V6-motor og 173 hestekrefter koster kun 10.000 kroner mer enn Cherokee. V6-motor på 2,5 liter får du også i Land Rover Freelander til en pris på 459.000 kroner. Da har du 177 hestekrefter til disposisjon. Hyundai Santa Fe med 2,7 liters motor koster mindre enn Cherokee. Santa Fe koster 449.950 kroner og kan varte opp med 173 hestekrefter. Disse tre V6-modellene har også automatgir inkludert i prisen.

Vil du ha en like stor bil med nesten like kraftig motor, er det Nissan X-Trail som er valget. Den koster 299.900 kroner.

Konklusjon

Jeep Cherokee ser bra ut, og har en utstråling som langt overgår de andre bilene i klassen. Den har også et kraftig firehjulstrekksystem med reduksjonsgir som tåler harde påkjenninger. Når vi kommer over på mer dagligdagse egenskaper er det en lang vei å gå før Cherokee kan matche konkurransen i klassen. Prisen har veldig mye av skylden, og gjør at Jeep Cherokee blir en bil for de veldig spesielt interesserte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer