Konklusjon og konkurrenter

Jaguar X-type 3.0 V6 Executive fortjener de mange lovordene vi har gitt den i vår test. Men er bilen verdt 664.400 kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Vårt svar er et betinget ja. Hvorfor kan vi ikke gi bilen vår uforbeholdne anbefaling? Jo, fordi også konkurrentene er svært gode biler som fortjener å bli tatt opp til vurdering før man gjør et endelig valg.

Vi har ingen alvorlige innvendinger mot X-type, men det har vi heller ikke mot de tre tyske og den ene svenske konkurrenten. Det endelige valget er derfor nødt til å bli subjektivt.

La uansett ta en titt på hovedkonkurrentene:

Audi A4 3.0 V6 quattro tiptronic

Audi A4 koster 615.000 kroner med treliters motor, firehjulsdrift og automatkasse. Bilen er dermed omlag 50.000 kroner billigere enn vår X-type. Og 50.000 kroner er en god porsjon ekstrautstyr.

Det som også taler for A4, er det faktum at bilen er relativt ny og at den leveres med 3 år nybilgaranti. Det samme kan imidlertid sies om X-type. Det som taler mot Audi, er at A4 er en god del tregere (se tabell) enn vår X-type.

BMW 330Xi A

BMW 330 med firehjulsdrift og automatgir koster 657.000 kroner og er dermed bare noen få tusenlapper billigere enn X-type. BMWens rekkesekser yter nøyaktig like mange hester som X-type-motoren, men er noe kraftigere når det kommer til dreiemoment. Det viktigste argumentet mot 330Xi A, er at bilen kun leveres med 2 år nybilgaranti og at bilen er den minste i dette kobbelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer