Konklusjon og konkurrenter

Er GTI-trenden er en utdøende rase? Akkurat nå ser det svart ut, men vi håper det blir bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å finne noen gode argumenter for å kjøpe en Corsa GSi. Den er liten og trang og avgiftene på effekt gjør at prisen nærmer seg større familiebiler. Til tross for høye priser finnes det flere gode alternativer.

Peugeot 206 GTI

Dette er den mest opplagte konkurrenten. Peugeot 206 GTI koster 254.600 og er dermed en del dyrere enn Corsa GSi, men du har også litt mer effekt. 206 GTI er en skikkelig gateracer og du klarer å provosere omtrent det som er av medtrafikanter.

TEST: Peugeot 206 GTI

Mini Cooper

Mini er et kult alternativ som også er billigere. I stedet for en anonym små bil får du en nostalgisk og herlig liten krabat med masse kjøreglede.

TEST: Mini Cooper

For dere som er i markedet for bruktbiler finnes det noen andre godbiter å få tak i. Vi har kjørt en GTI-test mellom Seat Ibiza Cupra, Peugeot 206 GTI og Volkswagen Polo GTI.

Konklusjon

Corsa GSi koster for mye og den har etter vår smak ikke mange nok GTI-egenskaper. Plassen er grei, men støynivået trekker karakteren på komforten ned ganske mye. I det norske markedet faller GTI-bilene forholdsvis dyrt ut og det er nok mange som vil velge andre løsninger. Hadde GTI-utførelsen vært mer rendyrket, og effekten vært på topp, ville nok lysten dukket opp hos flere entusiaster, men det mangler litt før det skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer