Konklusjon og konkurrenter

Er du på jakt etter en stor stasjonsvogn med dieselmotor under panseret er Ford Mondeo 2.0 TDCi blant de mer fornuftige kjøpene du kan gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

Stasjonsvognutgaven av Ford Mondeo kan skilte med flotte kjøreegenskaper og masse plass - både i forsetene, baksetene og i lasterommet.

Men dette er ikke noe nytt. Det som er nytt er 2.0 TDCi-motoren. Selv om den nye dieselmotoren avgir en del lyd og ikke er like gjerrig som vi hadde håpet, er hovedinntrykket positivt. Motoren leverer et voldsomt bunndrag og er så sprek at den nærmest oppleves som en turboladet bensinmotor.

Med tanke på bilens størrelse og motorens ytelser, er prisen på drøye 320.000 kroner på ingen måte avskrekkende. Dette får vi bekreftet hvis vi tar oss en titt på konkurrentene.

Volkswagen Passat 1.9 TDI Trend

I fjor var det kun én bil som slo Mondeo på salgstatistikkene - Volkswagen Passat. Passat kommer med et utall motoralternativer, blant annet en dieselmotor som yter 130 hestekrefter. Denne koster i Trendline-utførelse snaue 317.000 kroner.

Volkswagens 1,9 liter store pumpedysemotor er i likhet med Mondeo-motoren både sterk og sprek. Passat klarer derfor 0-100 like raskt som Mondeo. Et av problemene med pumpedyse-motorene er imidlertid at de har en hard og relativt støyende gange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer