Konklusjon og konkurrenter

Volkswagen Polo har blitt en av klassens aller, aller, beste. Men det koster, for den er langt fra den billigste.

Publisert
Sist oppdatert

Kvalitet koster er det noe som heter. Og Polo gjør akkurat det. Vår testbil koster i grunnversjon 166.440 kroner. Mye selv om ESP er standard.

Mange alternativer

For det finnes alternativer som er både rimeligere og bedre utstyrt. Fra eget hus kommer Skoda Fabia Comfort 1,4. Ikke bare er den bygget på samme plattform som Polo, den er med en listepris på 154.710 kroner sågar rimeligere. Utstyrsnivået er i tillegg bedre.

Dårlig utstyrt

Og slik kan vi holde på. Småbil etter småbil blinker seg ut som rimeligere og – i allefall på komfortbiten – bedre utstyrt enn lille Polo. For en vakker finish og en nærmest uovertruffen kvalitetsfølelse greier ikke å maskere det faktum at du i nye Polo må sveive vindene for hånd, manuelt låse dørene og leve med sidespeil som ikke lar seg justere eller oppvarme elektrisk. I det daglige, inn og ut av bomringen eller bare på byturen, er dette detaljer som lett kan vekke en slumrende irritasjon til live.

ESP standard

Men en fordel har Polo. Best beskrevet er den gjennom sine tre bokstaver; ESP. At Polo nå tar skrittet og innfører dette som standard i småbilsklassen er bra, ikke minst fordi dagens småbiler stadig beveger seg ut på langtur. Og det er hevet over enhver tvil at ESP er med på å øke sikkerheten på glatt føre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer