Konklusjon og konkurrenter

De nærmeste konkurrentene er VW Sharan og Ford Galaxy. Dette er de samme bilene som seiler under et annet navn.

Publisert
Sist oppdatert

De sterkeste konkurrentene er bygd på den samme fabrikken og koster mer.

Vokswagen Sharan 1.9 TDI Firstline

Volkswagen kommer med den samme 90-hesteren koster i Firstline-versjon 344.640 kroner, 20.000 kroner mer enn Alhambra. Utstyrsnivået på Sharan Firstline er i følge internettsidene til Volkswagen usedvanlig attraktivt. Dette må vi si oss sterkt uenig i siden bilen knapt inneholder noe som ikke er helt vanlig på mesteparten av bilene på markedet. I forhold til Alhambra Stella, som er mye billigere, mangler Sharan ESP og oppvarmet frontrute.

Ford Galaxy 1.9 TD Trend

Ford Galaxy leveres ikke lengre med 90-hesteren og blir også dermed mye dyrere. Den koster fra 379.000 kroner og den har da ikke ESP og heller ikke antispinn. Hvis vi sammenligner denne bilen med en Alhambra med 115 hestekrefter i utførelsen Sport, blir det hele mye mer rettferdig. Alhambra med denne motoren i sportsutførelse koster 383.000 kroner som er 14.000 mer enn Ford, men da er Alhambra godt utstyrt og forsvarer prisen med god margin.

Flere konkurrenter

Hvis du går ned 20 centimeter i lengde finner du familiemedlemmene Citroën Evasion og Peugeot 806, begge med 2,0-liters HDI-motorer. Disse to er sterkere, men dessverre også mindre og dyrere. Det gjelder spesielt Evasion som koster hele 393.000 kroner. Hopper vi over på Mercedes-Benz kan vi se på Vito 110 CDI. Her får du 102 hestekrefter og det betaler du 412.500 kroner for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer