Konklusjon og konkurrenter

Lexus IS300 SportCross har en herlig motor og morsomme kjøreegenskaper. Men dette veier dessverre ikke opp for vår skuffelse over interiøret.

Publisert
Sist oppdatert

Når man kjøper bruktbil for 100.000 kroner, blir man pent nødt til å inngå kompromisser. Men når man skal legge 640.000 kroner på bordet, kan man rettferdiggjøre langt strengere krav. Etter vårt syn lever ikke Lexus IS300 SportCross opp til våre krav i denne prisklassen. Til det er rett og slett interiøret for simpelt, støynivået for høyt og bagasjerommet for upraktisk. Bilen føles rett og slett ikke like eksklusiv som følgende konkurrenter:

Audi A4 3.0 Multitronic Avant

Denne toppmodellen i A4-rekken er i likhet med IS300 SportCross utrustet med en treliters motor. Audis V6-motor er noe sterkere enn Lexus-motoren og yter 220 hestekrefter og 300 Nm. A4 er den raskeste i klassen og klarer 0-100 på 7,1 sekunder.

Vi har ennå ikke publisert noen norsk test av nye A4 Avant, men fikk et svært positivt inntrykk av bilen da vi stiftet bekjentskap med den i Berlin i august. I likhet med sedan-versjonen utstråler også Avant ryddighet, modernitet og kvalitet. Med tanke på at denne bilen koster 601.000 kroner, 14.000 kroner mindre enn SportCross, er vi ikke i tvil om hva vi ville velge. Audi tilbyr i likhet med Lexus 3 år nybilgaranti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer