Konklusjon og konkurrenter

Motstanderne står i kø, og selv om Saab ikke er blant de første du tenker på når det er snakk om de dyreste bilene er det ikke mye å mer du må ut med hvis du heller velger BMW eller Audi.

Publisert
Sist oppdatert

Vi tenker først og fremst på Volvo V70 som hovedkonkurrenten til Saab 9-5. Det er den i dette tilfellet også, men det er også flere som er med i kampen rett over 500.000 kroner. I første rekke tenker vi på BMW 5-serie og Audi A6, men også Mercedes-Benz E-klasse.

Sammenlign de forskjellige bilene i klassen på denne lenken.

Volvo V70 D5

Dette er en ubeskrevet bil hos oss, men vi har kjørt motoren i en S60 på lansering i Sverige. V70 med femsylindret dieselmotor, 163 hestekrefter og 340 newtonmeter ligger effektmessig litt etter Saab, men ytelsene er likevel på høyde med Saab. Volvoen har enda bedre seter, mer plass og vil koste mer med tilsvarende utstyr til tross for at du da får en 2,4 liters motor. Dette er også den eneste diesel-motoren V70 leveres med.

TEST: Volvo V70 T5

LANSERING: Volvo S60 D5

BMW 525/530 D

BMW 5-serien begynner å dra på årene, men er i besittelse av en serie attraktive dieselmotorer. Hvis det må være treliter er det 530dsom gjelder. 530d har 193 hestekrefter og 410 newtonmeter og legger 9-5 3.0 TiD lett bak seg, men koster dessverre 100.000 kroner ekstra. 525d derimot, har litt mindre motor, men er også betraktelig billigere enn 530d. Ytelsene ligger litt over 9-5 3.0 TiD og bilen er i høyeste grad en kandidat å vurdere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer