Konklusjon og konkurrenter

Det er ingen andre som kan grave frem en bil i denne klassen med firehjulsdrift. Dropper du firehjulstrekket lysner det litt, men med V8 diesel er det allikevel tynt.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A8 har tradisjonelt konkurrert med biler som Mercedes S-klasse, BMW 7-serie og Jaguar XJ-serien. Jaguar tilbyr ikke diesel i det hele tatt, BMW 740 d forsvant ut med den gamle 7-serien og da er det Mercedes-Benz som står igjen med S 400 CDI. Vi drister oss dermed til å ta med noen bensindrevne biler også for å fylle opp litt med valgmuligheter.

Mercedes-Benz S 400 CDI

Vi har dessverre aldri kjørt denne bilen, men kan spekulere litt i hvordan det vil føles basert på prøvekjøring av S 500 og med en titt på de tekniske dataene til S 400 CDI. Den siste S-klassen kom i 1999 og har fått regjere en periode med gammel BMW 7-serie og gammel A8. S-klassen har fått et godt grep om luksusbilsegmentet og S 400 CDI med fireliters V8 motor, 250 hestekrefter og 560 newtonmeter har nok sin skare med fans. 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 7,8 sekunder og det raskt. Med tilhørende fleksibilitet i fart er dette en slager blant grovkalibrede dieselbørser. Prisen er på bilen starter på 1.244.600 kroner.

Test: Mercedes S 500

BMW 7-serie

Den nye 7-serien til BMW har på godt og vondt tatt pusten fra de fleste når det gjelder design. Det er delte meninger om det meste på dette punktet. Interiøret har særlig vært gjenstand for debatt. Kjøreegenskapene har det visst nok ikke vært mye å utsette på. 735 IA med 272 hestekrefter starter på 1.096.000 kroner og 745 IA starter på 1.279.000 kroner. Test av 745 IA kommer på DinSide i februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer