Konklusjon og konkurrenter

I følge salgsstatistikken er det ikke mye som kan måle seg med Passat. Likevel er det en del andre aktører i mellomklassen som bør bli tatt med i vurderingen.

Publisert

Selv om Passat regjerer på salgsstatistikken over mellomklassebiler, så har den en del sterke konkurrenter.

Mondeo

Vi starter med å nevne Fords mellomklassebil fordi den, i likhet med Passat, nylig er lansert i ny, oppfrisket utgave. Ford har også store ambisjoner med nye Mondeo: De ønsker å gjenerobre lederposisjonen i mellomklassen – som vil bety at de ønsker Passat ned av tronen. Mondeo vil ikke kunne leveres til kundene før i januar til neste år. Den er blitt mer eksklusiv enn sin forgjenger og utstråler mye mer klasse. Mondeo kommer med to 2,0-liters dieselmotorer, en med 90 hestekrefter og en med 115 hestekrefter. Den minste har 5 Nm mindre dreiemoment enn vår testbil, og prisen for denne starter på 247.900 kroner.

Relaterte artiklerStørre, friskere Mondeo – våre første kjøreinntrykk av bilen fra lanseringen i Frankrike

Avensis

Nest etter Passat, er det Avensis som har vært den mest populære mellomklassebilen blant det norske folk gjennom året. Avensis er tilgjengelig med en 2,0-liters dieselmotor med 110 hestekrefter – som Toyota kaller D4-D motorer. I Terra utførelse koster denne 292.500 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer