Konklusjon og konkurrenter

Det hersker ingen tvil. Opel har virkelig lyktes med Corsa. Men er den vellykket nok til å tukte konkurrentene?

Publisert

Pris er kanskje det viktigste kriteriet for småbilskjøpere i dag. Og joda, det finnes absolutt biler som er rimeligere enn Opel Corsa 1.2 Comfort med sin prislapp på 154.900 kroner. Se bare på Citroën Saxo 1.1 I X som har en prislapp på 129.000 kroner, eller Ford Ka til 132.100 kroner.

Men Ka er for spesiell, og Saxo for gammel.

Grundig frakjørt

Dermed står man igjen med Volkswagen Polo 1.0 Comfortline til 148.700 kroner, Toyota Yaris 1.0 Sol til 150.300 kroner eller Skoda Fabia 1.4 Comfort, med fem dører, til 147.500 kroner - for å nevne noen i den endeløse haugen av småbiler som tilbys.

Ett blikk på tekniske data viser at de alle vil bli grundig frakjørt av Opel Corsa i den første motbakken. For fellesnevneren for alle, med unntak av Fabia, er et slagvolum på én liter og dermed mindre effekt enn hva man disponerer i Corsa. Men heller ikke Fabia med sitt generøse slagvolum på 1,4 liter greier å tukte Corsa, for til hjulene kommer det ikke mer enn 68 hester.

Corsa billig

Og holder vi oss til disse tre bilene ser vi at Corsa hevder seg også hva gjelder utstyr. For sammenliknet med konkurrentene ligger ikke Corsa noe tilbake, snarere tvert i mot med sine fire kollisjonputer og aktive hodestøtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer