Konklusjon og konkurrenter:

Prius er den eneste av sitt slag på det norske markedet, og direkte konkurrenter er dermed vanskelig å finne.

Publisert

I alle fall er det vanskelig å finne konkurrerende produkter med tanke på motorteknologi. Tidligere i år kjørte vi en 8759">sammenligningstest mellom den japanske versjonen av Prius og Honda Insight. Insight importeres imidlertid ikke til Norge, som gjør Prius til den eneste av sitt slag her til lands.

De store fordelene

Prius fungerer i og for seg som en ordinær sedan – med plass til fem, og bagasje. De store fordelene skal altså være at den kan gå kun på batteri, og dermed redusere drivstofforbruket – pluss at den skåner miljøet ved å ikke bruke forbrenningsmotoren i saktegående eller stillestående kø.

For høyt forbruk

Som berettet i avsnittet om 18919">motor og kjøreegenskaper, fikk vi et forbruk på blandet kjøring, på 0,59 liter bensin per mil. Dette er selvsagt lavt til å være en sedan av denne størrelsen, men ikke revolusjonerende lavt. På en slik bil forventer vi et mye større avvik i forbruk sammenlignet med rene forbrenningsmotoriserte biler på samme størrelse. Du får for eksempel Hyundai Accent 1.3 sedan med et forbruk på 0,64 liter per mil, eller til og med VW Golf stv. 1.4 med et forbruk på 0,65 liter bensin per mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer