Konklusjon og konkurrenter

180 hestekrefter, fartsressurser som en kanonkule og et image som nok ikke frembringer bare smil hos forsikringsbransjen, er de harde fakta. Likevel er ikke prisen så gal.

Publisert

Spesielt ikke dersom man sammenlikner med konkurrentene. For Seat Leon 20V T har en veiledende pris på 284.900 kroner, og er dermed blant de billigste alternativene i klassen.

VW Golf GTi

For skuler du til konsernsøsken VW Golf GTi får prislappen en annen lyd. Ikke det at prisen på 286.280 kroner i seg selv er avskrekkende - det er jo bare knapt 2.000 kroner mer enn Leon. Men ser du på hva du får, er det innlysende at Golf GTi ikke burde ha noen sjanse. Ikke bare har Leon 180 hester, mens Golf GTi "bare" har 150 - men også dreiemomentet er bedre i Leon. Maksimalt dreiemoment er 210 Nm i Golf og 235 Nm i Leon.

Audi A3

Hva så med Audi A3 med 180 hk? Helt uaktuell spør du oss. Med en prislapp på 305.200 kroner har Audi priset seg ut i uføret - og bilen utgjør derfor ikke noe alternativ til Seat Leon 20V T.

Franske følelser

Sterkest konkurranse yter nok franske Citroën Xsara VTS. Sammenliknet med Leon er også dette en landeveisrakett - selv om den er langt fra like kjapp som Leon. Kjøreegenskapene er fullt på høyde, og smilene satt løst forrige gang vi kjørte bilen. Prismessig er den 167 hestekrefter sterke Xsara VTS bare noen tusenlapper dyrere enn Seat Leon, med en pris på 288.300 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer