Konklusjon og konkurrenter

Kanskje dette kan være et rimelig alternativ til de andre flerbruksbilene på markedet, tenkte vi. Men har Carnival egentlig noen sjanse som flerbruksbil på det norske markedet?

Publisert

På markedet for flerbruksbiler er det flere å velge mellom, og ettersom kundegruppen her er stort sett er barnefamilier med flere barn – og fra før gjerne en stram økonomi, blir prisen et viktig aspekt. Det som videre kjennetegner stort sett alle flerbruksbiler, er også fleksibiliteten de gir, med muligheter til å flytte om på setene og sette dem igjen i garasjen.

Franske løsninger

Franske Citroën og Peugeot har hver sine flerbruksbiler – nærmest identiske, med stort sett samme motorer. Evasion og Peugeot 806 er begge kortere enn Carnival, med sine 4,45 meter – mot Carnivals 4,89 meter. Koreaneren er også noe bredere og marginalt høyere enn franskmennene. Evasion/806 har begge plass til syv, og alle baksetene kan tas ut. Dersom det er diesel du ønsker på tanken, har begge en 110 hk 2,0-liters HDI motor – som gjør begge franskmennene raskere i avtrekkeren enn Carnival. Begge er rimelig godt utstyrt, Evasion koster 382.500 kroner, mens 806 – som er litt bedre utrustet på sikkerhetsfronten – koster 386.800 kroner.

Relaterte tester:6403">Citroën Evasion 2.0i SX: Fantastisk Fleksibel

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer