Konklusjon og konkurrenter

En Boxster S koster 770.000 kroner - eller 130.000 kroner mer enn en Boxster. Det kan den vel ikke være verdt?

Publisert

En Porsche Boxster S lever i et beskyttet paradis. Her står ikke konkurrentene i kø, og ved siden av den billigere - men også 32 hestekrefter svakere - Boxster finnes det bare en reell konkurrent.

BMW M Roadster?

Og den har 321 hestekrefter, under sitt lange panser. Bilen er BMW M Roadster, du kan lese vår test av denne bilen 600">her. Sammenliknet med Boxster S kommer den likevel til kort, for selv i denne klassen er 45.000 kroner penger. Vel er den kjappere i en rett linje enn hva Porsche kan skryte av med Boxster S, men å hevde at en M Roadster kan kjøre fra Boxster S på svingete vei er i beste fall en hvit løgn. Dens største problem er imidlertid prisen, for skal du oppleve vind i håret i en M Roadster koster det deg 815.000 kroner - eller 45.000 kroner mer enn hva du må gi for Boxster S.

Hva med Boxster?

Dermed blir Boxster S sin hardeste konkurrent Boxster, som koster 640.000 kroner. Mindre slagvolum, 2,7 mot 3,2 liter, og 220 istedenfor 252 hester er de største forskjellene. Vel elsket vi Boxster S sin akselerasjon ut av svingene, og dens høyeffektive bremser - men 130.000 kroner mer er det ikke verdt. Trass i at Boxster bruker 0,6 sekunder mer på å nå 100 kilometer i timen fra stillestående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer