Konklusjon og konkurrenter

Overpriset og utdatert. Sterke påstander, men så har da også Rover 45 sterke motstandere.

Publisert

Det er mange gode sedaner i mellomklassen å velge mellom, flere enn de vi presenterer nedenfor. Men de fleste av disse sedanene henvender seg til et "familievennlig" alternativ, eller som et økonomisk rimelig alternativ. Det er få som på samme måte som Rover 45 henvender seg til et godt voksent publikum med vekt på eleganse. Legg til det spesielle, det udefinerbare som ligger i begrepet "Britisk herkomst", og det finnes ikke egentlig noen gode alternativer, selv om både Nissan og Toyota bygger biler i Storbritannia.

Honda Civic 1.4i S

Rover 45 og Honda Civic bygger teknisk sett på mye av de samme komponentene, og har blant annet samme akselavstand og om lag samme sporvidde. Her hjemme selges ikke Civic med 1,6-liters motor lengre, med unntak av en verstingutgave av Civic kombikupe. Vår test av 4739">Honda Civic 1.4 kombi tyder på at denne motoren er i svakeste laget, i alle fall til så store biler som sedanen og stasjonsvognen er.

Men prislappen er 194.900 kroner for en Civic 1.4i S sedan, som også mangler en del utstyrsdetaljer. Slik sett er Rover 45 et rimeligere kjøp med en sterkere motor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer